Yliopistokatu 40
FIN-90570 OULU
+358-40-753 3486
oh8ta at oh8ta dot fi

Yleistä

Mikä se on?

Oulun Teekkarien Radiokerho ry on Oulun yliopiston radioharrasteesta kiinnostuneiden teekkarien perustama yhdistys. Kerhoon voi kuitenkin liittyä kuka tahansa täysi-ikäinen henkilö. Kerho on Suomen Radioamatööriliitto ry:n jäsen.

Kerhon historiasta voit lukea täältä. Kannattaa lukea myös TAapinen, kerhon 30-vuotisjuhlajulkaisu.

Mitä ihmettä OH8TA tarkoittaa?

OH8TA on Oulun Teekkarien Radiokerho ry:n radioamatööriaseman tunnus. Tunnusta käytetään kuitenkin yleisesti myös kerhon koko nimen sijaan, monesti myös lyhennettynä muotoon "TA". Esim.

"Mennäänkö teeaalle? - Mennään vaan."

Liikenne- ja viestintävirasto myöntää radioamatööriasemien tunnukset tutkinnon suorittaneille radioamatöörille tai radioamatöörikerhoille. Esim. Oulun Teekkarien Radiokerhon asematunnus koostuu Suomen prefiksistä "OH", piirinumerosta 8 ja suffiksista "TA". Kaikkien suomalaisten radioamatööriasemien tunnus muodostuu samalla tavalla, prefiksi tosin voi erikoistapauksissa olla myös OG, OI, tai OJ.

Mitä siellä tapahtuu?

Suurin osa kerhon toiminnasta keskittyy tiistaisiin kerhoiltoihin kerhohuoneella. Kerho järjestää myös mm. peditioita eli retkiä jonnekin pitämää radioamatööriyhteyksiä (ja pitämään hauskaa :) ja osallistuu erilaisiin kilpailuihin jäsenistön kiinnostuksen ja aktiivisuuden mukaan. Kerhon jäsenten käytössä on myös "säätämö" jossa voi rakennella, mittailla tai korjailla elektroniikka- ja radiolaitteita. Lisätietoja radioamatööritoiminnasta löytyy täältä.

Kuinka pääsen mukaan?

Tule tutustumaan kerhoiltaan tiistaisin klo 18.00 alkaen niin näet mitä toiminta on. Kerhon osoite ja muut yhteystiedot löytyvät yhteystietosivulta. Kerromme mielellämme lisää radioamatööriharrasteesta ja kerhon toiminnasta. Lisätietoja jäsenyyden hakemisesta ja sen eduista löytyy omalta sivultaan.